ES DONEN CITA DESPRÉS DE LA PUBLICACIÓ DE NOVES REFORMES EN LA CV-500
COMERÇOS I VEÏNS ACUDEIXEN EN DEFENSA DE EL PERELLÓ
RECLAMEN UNA MAJOR PARTICIPACIÓ DELS AFECTATS EN LA PRESA DE DECISIONS
Els perelloners, molt preocupats per les noves reformes que la Direcció General d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat ha anunciat per a la seua única via de comunicació i accés a la població, la CV-500, i que se sumen a les ja executades reducció de velocitat, estretament de la calçada, línia contínua i al nou radar de tram. De nou no s'ha obert cap procés participatiu ni de consulta als afectats per aquestes mesures, en un projecte de 'pacificació' que ja està perjudicant l'economia local i que en opinió dels veïns, 'estrangulen' a la població.
25/09/2018
          Més d'un centenar de veïns, representants d'associacions locals, hostalers i comerciants es van reunir el passat 18 d'octubre al Perelló en la lluita contra l’‘estrangulament’ que està vivint la localitat costanera a causa de les noves mesures de “pacificació” projectades en la carretera CV-500 pel Director General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, conjuntament amb tres regidors de València, Sergi Campillo, Giuseppe Grezzi i Consol Castillo, responsables en el consistori de les àrees de Devesa-Albufera, Mobilitat Sostenible i Pobles de València, respectivament.
 
         La reunió, convocada per l'Ajuntament del Perelló després de la publicació de les noves reformes que s'implantaran en l'única via d'accés a la localitat, va començar amb un breu resum de les actuacions realitzades i de les desenes de reunions mantingudes amb les diverses autoritats valencianes i de la Generalitat per part de l'Alcalde del Perelló, Andrés Fernández, que va servir de punt de partida perquè molts dels presents expressaren el seu punt de vista sobre les reformes de la CV-500 i les possibles accions a prendre. Van destacar els comerciants i hostalers, que es van mostrar altament preocupats per l'impacte negatiu que han patit els seus negocis per culpa de la menor afluència de turistes que han visitat la població aquest estiu. La dificultat d'accés i les retencions que es produeixen en la CV-500, tots els dies durant la temporada estival estan tenint greus conseqüències en poblacions com El Perelló, que han vist com a molts dels seus visitants habituals prefereixen altres destinacions de més fàcil accés, com Cullera o El Saler.
 
         “Conec a moltes persones que venien de València a passar el dia al Perelló, però ara em diuen sempre que vaja jo que per aquesta carretera no vénen”, apunta un veí durant la reunió. “No solament s'ha incrementat significativament el temps per a arribar al Perelló, és que damunt les cues, la baixa velocitat, el radar de tram i ara amb més rotondes i havent de parar necessàriament en el pas pel Palmar fan que transitar per aquesta carretera siga una vertadera tortura”, comenten entre els presents.
 
         Mesures com una recollida massiva de signatures, demandes civils contra els promotors de les reformes, mobilitzacions així com l'adopció de mesures de pressió van ser algunes de les solucions proposades tant per veïns i turistes com pels representants de col·lectius locals. Al llarg de la reunió l'Ajuntament del Perelló va manifestar el seu total suport als veïns i col·lectius en la lluita conjunta per revertir les reformes que ja estan escanyant a la població costanera, mostrant-se disposat a encapçalar els moviments ciutadans que siguen precisos en defensa dels interessos de l'entitat local menor.
 
         Un nou pas de vianants regulat per semàfor on ja existeix una passarel·la de pas en la CV-500 a l'altura del Port del Saler, una nova rotonda al seu pas per la localitat de El Palmar que suprimirà la prioritat dels quals circulen per la mateixa carretera CV-500, la creació d'una illeta enmig de la calçada en el mirador del Pujol, la construcció d’una altra rotonda en la Gola Blanca del Perellonet així com una sèrie de microrrotondes en els accessos a les urbanitzacions al llarg de la carretera al seu pas pel Perellonet, són les noves imposicions que es planegen executar en la carretera per Conselleria, sense consensuar amb les poblacions afectades, i que se sumen a la ja en marxa reducció de velocitat a 60 km/h, estrenyiment de la calçada, línia contínua durant els 13 km que separen El Saler i El Perelló i finalment el radar de tram entre El Saler i El Perellonet.
 
         ELS VEÏNS RECLAMEN SOLUCIONS
         Representants de les associacions locals i col·lectius veïnals es van tornar a reunir aquest dilluns 24 de setembre amb la Junta de Govern del consistori amb l'objectiu d'unificar accions per a la reversió de les mesures de pacificació ja implantades i la paralització de les futures. 
 
          En aquesta reunió, s'ha acordat la creació d'una xarxa digital a través de apps de missatgeria instantània  per a realitzar un seguiment dels moviments veïnals i, a proposta de l'Alcalde, Andrés Fernández, la constitució d'un gabinet de crisi que exercisca les funcions de coordinació i direcció de les accions de pressió que es prenguen. 
 
          Altres solucions convingudes són la creació d'una plataforma de perjudicats per les mesures, així com la implantació d'una bústia ciutadana tanta física com digital a fi d'arreplegar suggeriments veïnals sobre accions a prendre pel gabinet. 
 
          Finalment, representants veïnals van informar durant la reunió dels progressos assolits en la recollida d'al·legacions iniciada pels veïns, manifestant la seua intenció de continuar en aquesta línia fins que puguen presentar-se un nombre suficient davant les autoritats competents.
Lu Ma Mi Ju Vi Do
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 

Formulario de búsqueda