• 9 d'Octubre
DIA D'UNIÓ I REAFIRMACIÓ DE LA NOSTRA IDENTITAT
EL PERELLO COMMEMORA EL 9 D'OCTUBRE
VEÏNS, ASSOCIACIONS I AUTORITATS ES CONGREGAREN EN LES CELEBRACIONS CÍVIQUES
Ahir, 9 d’octubre, commemoràrem el nostre naixement com a poble. Els veïns del Perelló, associacions i les autoritats presents reafirmàrem la nostra condició de valencians, la nostra identitat, cultura i idiosincràsia més enllà de consideracions polítiques, en un complet programa cívic organitzat per l’Ajuntament de El Perelló, que s’ha convertit en arrelada tradició en el municipi.
10/10/2017
          Ahir, 9 d’octubre, commemoràrem el nostre naixement com a poble. Els veïns de El Perelló, associacions i les autoritats presents reafirmàrem la nostra condició de valencians, la nostra identitat, cultura i idiosincràsia més enllà de consideracions polítiques, en un complet programa cívic organitzat per l’Ajuntament de El Perelló, que s’ha convertit en arrelada tradició en el municipi. 
 
          Són les 12 hores, i més de 300 persones aguarden a la baixada de la Reial Senyera des del balcó de l’Ajuntament. Des de 2008, any que va donar inici a una de les tradicions més importants del poble perelloner, hem reviscut l’orgull i el sentiment de pertànyer a una gran terra, la valenciana, amb la processó cívica de la Reial Senyera cap a l’Església, on ens esperava el nostre capellà D. Jesús arropat pel Cor Polifònic Ciutat de Xàtiva per entonar el Tedeum en agraïment a Déu, rememorant amb aquesta lloança una de les èpoques més glorioses del nostre poble.
Va ser el 9 d’octubre de 1238 quan el rei Jaume I va entrar triomfant a la ciutat de València, amb milers de batalles per la reconquista del regne a la seua esquena, marcant un abans i un després en la història dels valencians. Des d’aquell moment, és el 9 d’octubre el dia què commemorem amb orgull les nostres tradicions valencianes, revivim els nostres orígens i venerem la nostra història, una història que ens fa únics i orgullosos de ser valencians.
Tradicions valencianes que formen part totes de la nostra cultura, que ens fan únics i afortunats, com diguem els valencians, de “ser de la terreta”. La ofrena d’una corona de llorer al monument del mestre Serrano de la mà de les nostres falleres majors, tot seguit al Tedeum, és un homentaje que ja s’ha convertit en tradició en El Perelló i que es constitueix com una mostra més d’un patrimoni cultural integrador que suma, i que no resta, els arrels, costums i tradicions de tots i cadascun dels pobles valencians. 
 
          Junts, veïns, representants de les associacions municipals, Ames de Casa Tyrius, Associació de Jubilats i Pensionistes i l’Associació Motera El Perelló, les falles perelloneres Poble Vell i Tro i Flama, la Junta Local Fallera de Sueca, autoritats municipals d’altres municipis com Favara i la Corporació municipal de l’Ajuntament del Perelló, acompanyats dels músics de la Colla ‘El Portet’ i l’Agrupació Musical El Perelló, hem compartit les celebracions com un poble unit. En paraules del nostre Alcalde, D. Andrés Fernández, en el seu discurs previ a la solemne hissada de la Reial Senyera al compàs del himne de la Comunitat Valenciana: “Més enllà de les diferències ideològiques que ens puguen separar, treballem tots units com un sols poble, el poble valencià, el poble perelloner, tots nosaltres. Ho hem d’aconseguir. De tot cor”.

 

 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
 • 9 d'Octubre
Lu Ma Mi Ju Vi Do
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 

Formulario de búsqueda